Saturday, 17 November 2012

keliru lagik

aiyoo , keliru je kan aku nie
ntahlah aku pun x tahu . sekarang perasaan bercampur .kejap aku suke orang nie , krjap orng tu , kejap lg teringat yg tu , rindu yg tu pulok .
aku nak terus terang kat sini . orang yg aku suke tu ialah SMR , MKAJ , and ENCIK N .
biarlah nama singkatan je .
aku x nak nnti kalau kekawan bace dye kate
"ooohh ,, u like this guy , x beritau pun" xkan aku nak bagitau kau .
aku x tau lah , aku rindu , jeles x tentu pasal kalau dengan budak 3 orang nie .

ey , dont you feel what i feel rite now ?
erghh ,aku x tau aku tatau ..
nak buat camane aku dh tersuke ..
ngeeeeeee :)

Friday, 2 November 2012

pening pening

kenape lah kan .
aku pening nie ..
pening kenape ?
ntahlah .. aku un x tau .
kadang2 aku nie keliru dengan perasaan sendiri .
kenape lah gaknye aku nie .
aku suke die . tapi dye x suke aku .
paham ? alah , cinta bertepuk sebelah tangan je .. itulah maksudnye .
aku suke orang tu tapi orang tu jarang tegur aku .
tapi tadi aku bahagia kat sekolah sebab dye ketawa dengar lawak aku ..
dye ketawe denga aku , masa tu hanya tuhan je yg tahu betapa bahagianye aku ..
haha .. kadang2 perasaan tu susah nk ditafsirkan ..
gembira . tapi aku mmg dah biase berbual dgn dye .
cume yelah dye tak tau aku suke dye .
kalau dye tau mau dye x tegur aku selama lamanye .
hahaha ..
ntahlah ..
kadang2 aku keje perhati dye kat sekolah .
aku risau kalau jadik ape2 kat dye .
tadi dye nak jatuh pun aku dah terjerit nama dye .
sebab main sabun lah nie ..
kan nak terjatuh .
risau doe aku .
kaki dye sakit aku risau .
semua risau . dye x datang aku risau .

eh dahlah , aku dah lost idea lah .
bye :)

Friday, 26 October 2012

annoying , jelak ,

aq nak cakap nie sekadar untuk nasihat , untuk diri sendiri jugak .
aq x tau lah .
aq penat nak jaga hati orang .
orang x tau ke sometimes bile dye dah melebih , dye akan buat kite yg melihat nie sakit hati .
aq dah lali dah .
kadang2 tu rase nak nangis .
aq pendam .
x tunjukkan .. nnti org cakap kita ngada2 , gedik .
xpe aq sabar , cuma aq harap tembok kesabaran aq nie x kan pecah ..
sebab sekarang tembok kesabaran aku nie dah nipis , senipis kulit bawang .
tolonglah , jangan buat orang sakit hati dengan kau .
peringatan nie umtuk diri aq jugak .
mane tau kan kite nie dah buat orang annoy dengan kite ke .
kite x thu , sebab kite x sedar kite dah buat semua tu .
orang kadang2 dye x ckap depan , dye cakap belakang .
sebab tu kadang2 telinga nie tetibe je dengar gossip psal kite ..
lepastu nak jaga hati orang punye pasal x marah pun kt org tu ..
maafkan je lah .
 ye la nak buat ape marah lame2 .. bukan dapat untung pun .
ntah lah . aq buat post nie sebab nak luahkan ape yg aq rase .
sebab sekarang situasi nie mmg berlaku dekat aq .
aq dah rase cam nk pecahkan je tembok kesabaran aq yg dah sedia nipis nie .
tp aq sabar je , makin cube nk tebalkan kesabaran nie .
sape yg x marah bile tibe2 kene marah .
sape x marah bile kite duduk kt tempat tu tibe2 ade org kate kite sibuk je .
sape x marah bile dye minx tolong kite sampai merayu rayu ,
kite minx tolong dye ? x dilayan pun . bg macam2 alsan .
aq nie hampir menangis disebabkan nie je .
mmg aq dah x tahan .
YA ALLAH , berikan lah aq kesabaran , kuatkanlah hatiku  .
semoga aq selalu bersabar ..

cheer up , najiha .
chill , jiha , chill !

ok bye ! :)

Sunday, 21 October 2012

sayang

sayang sape ?
ntah ,, aq pun x tau lah .
aq syg dye tp skrg nie aq sedih pasal dye .
dye tak tau pun aq sayang dye .
yg dye tau aq nie just kawan je .
tu pun kadang bertegur , kdg x bertegur ..
ap lah ..
tp aq ke sepatutnye yg patut tegur dye dulu ?
xkan lh aq nk confess kat dye kan ?
nnti perigi carik timbe plak .
aduii ..
tp kenape lah , dye perlu kecewakan aq ?
walaupun hakikatnye dye tu x tau yg dye kecewakan aq ..
dye tu , dah sayang sorg tu cukuplah .
knp bg harapan kat adek aq ?
aq korbankan perasaan aq demi adik angkat aq .
mase adik aq ckp dye couple ngn rg tu taun lepas , aq dah cam nak nanges ..
tp nak buad cam mane lg ?
dowg dah couple dah .
mase tu aq rase nak nanges semahu-mahunye .
tapi ,chill lah , kumbang bukan sekoq ja ..
berekoq ekoq na ..
haha ,, walaupun mase tu aq jeles tapi aq pendam .
aq x ckp pun kat adik aq tu yg org yg dye tgh couple mase tuh org yg aq suke ..
pendam demi adik tersyang .
berkorban demi adik tersyang .
lepastu bile dowg clash , aq jugak jdik pendengar setia adik aq meluahkan perasaan ..
dye nangis , aq yg tenangkan,
ALLAH je tau perasaan aq mase tu .
dalam diam aq nanges .
tp aq nangis dalam hati je .
dye x tau  sampai skrg dye x tau yg aq suke kt ex pakwe dye ..
si lelaki tu pulak ..
dan2 nak korek cite kat aq pasal ap adik aq cite kat aku psal dye ..
sengih2 tiap hari ..
pandai ko kan ,
tp aq x kesah sbb aq suke dye .
tp lame2 dye x tegur aq langsung ..
xpe aq x kesah ..
aq dpt tgk dye ari2 dalam kelas ..
aq x kesa ..
pastu setelah sekian lame ,
hari tu adik aq IM aq ..
dye kate budak tu bg harapan kt dye ..
ya ALLAH aq nak nanges dah .. tp mmg dah mengalir air mata nie .
sambil bls IM dye aq nanges .
xpe mgkn xde jodoh aq dgn kw ..
klau ade jodoh pun x ke mane .
kan semua tu ALLAH yg tentukan .
kita tunggu je ..
sebab aq masih lah seorang yg bergelar PELAJAR SEKOLAH .
buat ape nk cinte2 nie ?
tapi untuk menyukai seseorang tu x salahkan ?
sebab kita ade hati dan perasaan.
walaubagaimanapun , aq redho je ..
eh , ingat aq masih sekolah . cinta2 nie masih jauh lagi . aq ade cite2 untuk direalisasikan .
aq nak jadik org berjaya satu hari nnti ..
biarlah jodoh tu ALLAH yg tentukan .
lgpun aq masih budak , masih sekolah .
baru umur 15 tahun pun .
untuk dye tu , aq doakan kw bahagia dgn org yg kw sayang tu .
jage dye baik sbb org yg kw syg tu kawan aq ..
kawan baik .

sekian dari aq ..
pasnie nak buat post lg .
bye ..
salam .

Thursday, 18 October 2012

asrama ? SBP ? MRSM ?

asrama ?
x tahu lah . rasa cam nak .
tp mgkn aq dah bersedia nak masuk asrama .
coz aq dah mohon SBP , aq dah mohon MRSM ,
harap2 dapat lah mrsm or sbp tu ..
sekarang kan aq sudah boleh on9 sesuka hati ku ..
maklumlah , PMR dah habis :) ..
kalau x , 2 bulan skali baru bukak ..
berhabuk okeh ! (Perasan )
haha !
btw , now kat skolah tgh bersuka ria ..
SANGAT !
pas pmr asik kene kaunseling ..
haha ..
act , kaunseling pasal asrama lah bagai ..
aduii -,- boring ..
tp td berjaya escape , duduk kat bilik boss ngn ckg shaqila . tolong dye uruskan budak f3 pnye pemulangan
buku teks ..
gile okeyh !
budak2 nie bukannye naik sekelas2 , dye main dtg je , x kire masa .
tapi ramai yg x pulang lg ..
btw skrg nie aq tgh tunggu je lah keputusan pmr aq  ,,
hope result aq cemerlang gemilang lg terbilang ..
mama n ayah pun hrp aq dpt result yg bagus ..
hesh , aq nk story pasal someone ,
tp rase cam , err entahlah ..
kenangan kayh kenangan . kadang2 kenangan manis or pahit tu lah yg membuat aq rase berat hati nak tinggalkan felda .
tp aq nk carik environment baru .
pasal dye nnti aq story , ok ?
dye tu ade lah 3 orang yg aq suke ..
tiga okeyh ! korang ade ?
haha ..
x tau lah , kadang2 aq rase dye tu baik ..
hish ,, stop okey , aq nk cite pasal lain dlm post nie ,
pasal dye nnti aq buat post baru .
okay , kenapa sekarang kat skolah baru org nk bertegur dgn aq ..
aq kadang2 rase yg budak2 tu ingat aq nie sombong sbb klau dowg bebual dgn twin o sesape , aq buad bodo je ..
ye laa , dah korg bebual dgn dye , xkan lah tibe2 aq nk menyampuk ?
nnti kate aq penyibuk pulak ,,
haih lah !
susah ..
but , aq bukan sombong ,, aq nie malu jerr ..
hahaha ..
tp mmg betul aq kat FB , blog je nmpak ganas ..
tp kt luar aq nie pemalu ..
sangat2 ..
hee ,,
x boleh blah kan ?
aq kalau gile pun ngn kawan2 aq je ..
aduii laa .

ehh , dah petang lah..
nk pegi makan ..
belum makan tau dr td ..

amik lah muke aq nieh !



Monday, 15 October 2012

merdeka

haha ,, merdeka sgt lah kan ?
pmr je kot .. konon merdeka cam budak pas SPM je ..
padahal pmr je pun ..
anyway aq rase bersyukur dah habis pmr ..
alhamdullilah ,,
perjuangan kiteorg belajar selama tiga tahun dah habis dicurahkan dalam PMR ,,
rase senang .. bersyukur n tibe2 rase cam lepas dr bebanan tekanan pelajaran ..
tp , untuk tahun nie je lahh koteorg enjoy awal skit ..
tahun depan naik form 4 pun bknnye boleh honeymoon ..
form 4 lg berat tugasan sebagai seorg student ..
ye lah .. tahun depannye nk amik SPM plak ,,
insyaAllah klau dapat keputusan baik aq nak keluar ..
tp x thu lg ..
rase berat gt nk tinggalkan sekolah sekarang .
time aq rase nak kelaur time tu lah kenangan manis , kejadian manis segala yg manis dtg kat aq ..
kencing manis x lah yer ...
ntah lah , rase syg nk tinggalkn kenangan manis kt skolah sekarang ..
rindu pasti menerjah kan bile kite dah berpisah dgn kawan2 ..
lg2 bila membabitkan org yg tersyg ...
cehwahh ,, sape la syg aq ...
tp semangat nk masuk asrama mmg ade dalam diri aq ..
tibe2 teringat pulak mase kelas aq buat video utk hari guru hari tu ..
mmg happening , awesome ..
n kenangan tu membuatkan aq rase rindu klas aq ..
rindu kwn2 walaupun hari2 jumpe kt kelas ..
ye lah nnti bile dah pindah ade ke mcm tu ?
kite x tau kan ?
slah satu sebab aq syg nk pindah sbb aq takut aq x bersedia nk masuk asrama
ntahlah ..


ok bye .. nnti aq smbung cite ..
ade interrupter lah
bye :)

Monday, 20 August 2012

raya kedua , ketiga n kelantan

raya oh raya ..
selamat hari raya ..

hihi ,, semalam raya pertama sedih ..
dtg2 je xde org ..
pastu bile dah ramai ..
buad tahlil sket ..
sume nangis .
sedih , suram , muram ..
semua ade ..
sedih gile ..
then g umah bkt tiram .
meriah lah skit .,
pastu mlm semalam family belah bukit tiram dtg ..
mama masuk mi sayur , ngn ayam bakar ..
sedapp !
haha .. makanan je aq fikir ..
hehe ..

n hari nie
2nd Eid ..
family belah mama plak dtg ..
meriah sgt2 ..
best .. n malam nie umah abah aq plak .
abah tu pkcik aq ..
kiteorg memg cam tu ..
makcik2 aq aq pggl mak , ummi ,
sepupu2 lain un same ..
pas g umah abah terus nk g umah maklong kluang belah ayah ..
tido sane ..
esok pagi2 nak pegi kelantan ..
yeay !
sukesukesuke !
g kelantan nk g meminang ank orang .......
untuk abang ayah aq yg aq pggl angah ...
dapek org kelate ..
wahwah ,, suke lettew !
hehe .. bestlah aq nk g jalan2 ..
bakal tunang angah nk bwk kiteorg jln2 ..
yes2 ..

eh , panjang melalut plak aq nieh ..
okeh lah .. aq nk tido nie .. ngantuk seharian melayan sedare mare ..
bajet je .. xpun sebenarnye .. mmg aq ngantuk un ..
k byee ..
selamat malam , tidurlah , sygku ...

byee222....

Sunday, 19 August 2012

blog ?? v-log ??

tgk cite nie kt youtube td .
best .. ssweettt ..
hihi .. enjoy guys .. selamat hari raya

CINTA V-LOG !

pelakon :
aliff aziz
wawa zainal
anne ngasri
zahiril adzim

Thursday, 16 August 2012

ramadan berlalu syawal dirai

 lg sehari je puasa . betul ke nie ? cam x cayer je .tp kene gak cayer . mcm mne persiapan raye korg ? aq nye persiapan raya sume dah siap . eh , just nk carik bj raye lg satu je .
hehe .. tp kan dalam kemeriahan nak menyambut raya , kesedihan datang sbb nk meninggalkan ramadan . lagu satu tahun nie kan 1st year kitorg raye tnpe kehadiran nenek yg pergi menghadap Ilahi bulan 5 yg lepas . mmg sedih :(
so , raya tahun nie mama x nak buad kueh raye . kiteorang beli je .. aq tmph kt ibu fildzah , kakak beli kt melaka . lg satu cam lega sket nk smbut raye sbb baru habis trial .. yes , just waiting for PMR .raya tu raya gak tp pelajaran x dilupe ..berbalik kpd persiapan raya , ayah n mama mgkn pkai wane kelabu , aq n kakak mgkn wane hitam . tp x thu lah . kuih dah banyak dah kt dapur tu . tggu raya je untuk dimakan . wah , excited plak nk raye .. tp still sedih .. boleh ak , mlm semalam aq mimpi nenek balik mse raya pertama , bersyukur aq dpt peluk dye walaupun dlm mimpi ..
sedih , bgn tidur cite kt mama  nanges .. x boleh tahan air mata nie .
tp raya yg dtg harus dirai setelah 29 hari kite berpuasa kan .. yg penting , berpada2 lah.. nk kutip duit raya banyak2 taun nie .. hehe ..
pakcik , makcik . saya nyer duit raya mesti ade ... aq nie kan dak kecik lg . baru 15 taun kayh !
yes , sekolah lg .. raya oh raya ..
cite sal baju kasut raye bagai kan . aq nye kasut raye wane itam , ade bunga sekuntum kt tgh2 ..
baju beli kt tesco , kasut kt kotaraya . jauh kan merantau .. apapun bersyukur rezeki yg dikurniakan ALLAH . Alhamdullilah .. bersyukur atas nimatmu ya Allah ..
duit raya aq dah masukkn dlam sampul raya dah .. so sape nk duit raye baik2 ngn aq .. haha .. padahal tolong mama n ayah je masukkn duit .



hah , aq nak ucapkan selamat hari raya kt followers aq ..
salah silap mintak ampun yer ..
for followers yg lebih tua dr saye , saye nk ucapkan selamat hari raye gak .
sory klau saya pkai bahase kasar kt sini ,,

n happy anniversary t mama n ayah ..

Sunday, 22 July 2012

kawanku sayang ..

first : atifah @epa
okey ,, atifah nie kawan sekelas aku ..
cantik and one of her speciality is ..
photogenik kay ..
photogenik not photogedik !
baca betul2 ...

2nd :ezatty bakis
hehe ,, sory ety ..
budak nie kan ..
konon gangster tp cantik ..
haha x pernah aq jumpe gangster yg feminin ..
tp  dye ramai pemnat n already taken ..
ye ker ?
klau salah sory ety ..
haha ...

3rd : intan sharina
sory etan aq ckp kw pelik ..
haha tapi pade aq kw the best friends yg aq sgt sayang ..
aq percya kt kw ..
even kadang2 kite gaduh tp kite baik jugk kan ..
so aq nk minx maaf klau ade sakitkan hati kw ..

4th : shuhadatul hasanah
kwan baik dr drjh 3 kayh ..
ucuxx selalu buad lawak .
pndai sejukan hati aq even dye gile2 sikit ...
aq syg dye ..

then : nur shahrina 
okeh ,, kwn baik aq gak nie ..
kiteorg pggl die memek ..
kwn cerita aq jugak nieh ..
mek aq syg kw .. 

pastu : fildzah nasuha
fild , kite syg kamu ..
BFF ...

last but not least :
nurul azrina 
kembar aq ..
x serupa tp ade persamaan antara kiteorg .. 

ramadan yang sepi ..

salam petang everyone .
 
and Salam Ramadan 2012 ...
semua orang mesti happy kan nak smbut ramadan nie ??
same goes to me *haiyak*
but its not what i mean ...
i'm not really excited to sambut ramadan this year ...
sebab suasana dah different ..
ramadan without my  lovely grandma ..
yes ,, my nenek .. from mama behalf ..
nenek baru meninggal bulan 5 haritu ,,
suram kot puasa tahun nie ..
yes it is !
and i think we're not excited to sambut raya ..
eheh ,, hoverr la smpai x nak smbut raya kan ..
cuma it will not same like past past past years ....
yes ,, without our nenda ...
and satu lagi perkare yg buad puase nie cam erkk ,, takotnyer ..
n feel yg hesh x senang la nk smbut raye nie ..
is - TRIAL PMR 
 
yes .. 
i am PMR candidates ...
aduhh ,, tp perangai cam budak umur 6 taun jer ..
trial pmr , trial pmr ..
even our teachers remind us :
 
'hah , puase nie jgn igt nak raye jer ..
ingt la trial tu dah dekat . study2 la"
lebih kurang gitu la ayat my math a.k.a my class teacher ..
ckg nisa ..
hee .. ampun cikgu ..
yes ,, memang ade perasaan takot nk trial tu ..
even ckg ckp anggap trial as real PMR ..
and kiteorg class harapan sekolah ..
 
insyaAllah we will do our best ..
and we will make our school proud of us ...
haha ,, not only us but the whole form 3 ..
tp kdg2 tu a bit tension kayh ... 
sebb pressure kot ..
ceh , baru jdik budak form 3 nk pressure2 bagai ..
tok sah berangan lah ..
 
mama pun ckp blajar rajin2 ..
pesanan mama setiap pagi mase salam dye nk g skola ..
belajar pndai2 , mama doakan adik dpat 8A pmr ..
 
aq amin laju2 ...
thanks ma ..
i love u ma ..
i love ayah too .
and kakak too ..
 
kayh .. its already evening ....
nak tolong mama .. 
bye readers ..
salam berbuka puasa !

Sunday, 17 June 2012

aq rase nie first time aq edit gmba mcm gini ..
selame nie x reti edit gmba pong ...
haha ..

Friday, 1 June 2012

blog bersawang kan ??

hai ,, blog nie aq raselah kan bersawang sgt2 nie ..
cept najiha g amik ape2 cuci blog kau ..
haha .. gile kan ??

act saye dlm kesedihan ..

will be contibued

Friday, 13 April 2012

maaf , cikgu hudhairi

tajuk tu agak2 touching kannss ??
haha .. act , aq nax minx maaf kt cikgu aq nieh ..

dye cikgu ganti sebenarnye ..
ganti cikgu kasma bersalin dai buln 1 ari tu ..
name cikgu nie cikgu hudhairi ..
huwaa .. sabor jelahh dye keluar dri sekolah tu aq x tahu ..
x sempat nak minx maaf kodd ..
sedeyh nie ...
sentap gak larh ..
sebab x dpat minx maaf ..
cikgu nie ajar sivik kt kelas aq ...
act , yg ajar sivik ckg firdaus ..
tp cikgu firdaus kene ajar ap tah ..
x dpat ajar klas kiteorg ...
aq rase aq bnyak salah kt cikgu hudhairi tuu ..

terkilan sebab x dapt minx maaf ..
yer la ..
mase dye mule2 masuk kelas aq da cam ...
ahh ,, macam .. yeahh peace !
aq x tau nk ckp camane ..
mase dye 1st masuk klas aq ..
dye perkenalkn diri ..
suare dye mule2 slow sgt2 ..
aq duduk belakang .. 
naseb orang tinggi*sobs** (konon)
aq pun kt belakang ckp ahh ..
"ckgu saye x dengar"
"x dengar eh?"-cikgu hudhairi
"aah"

pastu dye okeyh ..
laem2 dye okeyh ..
pastu satu hari tu kiteorg yg girls nie xde klas pj ...
buda laki g pj ..
pastu kiteorg kemas kelas ..
aq jdik cleaner x bergaji jap ..
xper la for 3 dahlia ..
 then ckg hudhairi masuk ..
aq tgh lap2 meja ..
pastu dye panggel aq ..
nak tau dye panggel aq ape ???
ADIK???
haha ..
aq dtg depan ckp lah ..
ye cikgu ??
"awk tolong lap kerusi nie .."
kerusi nie mmg cam nie lah cikgu..
xpelah sy lap jer ...
pastu aq ckp ngn dye cikgu x layak lah panggel saye adik ..
tp act aq x abes ckp lagi .. aq nak ckp cikgu x layak panggel saye adik sebab sy lagi besar dr cikgu ,,,
tapi time tu dak2 laki da masuk kelas ..
aq x abes ckp lagi ..
aq rase bersalah ...
tp x dpt diluahkan ..
huwaa ... sedih nieh !!!
then , q takut dye anggap aq kurang ajar ..
tp alhamdullilah x de la plak ...
dye berbual dgn aq cam biase jer ..
tp aq still tkot ngn dye sebb ..
mne tau dye ambik hati ke kan aq ckp cam tu ..
tp x la kowt ..
then hari isnin mase siswa usm dtg tu ..
kump aq menang *yeay*
dpt jajan ..
aq bg cikgu firdaus sumi ..
then aq offer ckgu hudhairi ..
"cikgu hudhairi , nak ?" 
"x nak lah "
"xpe , taulah sumi murah "

WHAT?? aq ckp cam tu ??
haah ,, mmg kw ckp cam tu la najiha oii ..
selase tu aq x tau last aq jumpe dye ..
smpai sekarang rase nax nanges bile engt psal hal x sempat minx maaf ..
 btw ,, cikgu hudhairi tu hensem tau ..


haha.. sempat ..


okeyh ,, x kiralah cikgu hudhairi bace ke x ..

CIKGU , SAYE SITI NAJIHA AISHAH ALHAM NAK MINX MAAF KAT CIKGU ..
SEBAB BANYAK SLH SAYE KT CIKGU ..
HARAP CIKGU X AMBIK HATI DGN SAYE ..
TERIMA KASIH SEBAB AJAR KAMI SIVIK WLAUPUN CIKGU X PENAH BELAJAR SIVIK .*hee ,, gurau *
 APE2 PUN HARAP KITE JUMPA LAGI LAH YER CIKGU HUDHAIRI ..

EHEMM ,, IKHLAS DARI,
 SITI NAJIHA AISHAH BINTI ALHAM ..

*sobs* lap airmate

Sunday, 8 April 2012

tabahkanlah hati kami sekeluarga ya Allah

jumaat 6/4/2012
kenape dgn tarikh tu ??
tarikh tu tarikh yg sgt menyedihkan kami sekeluarga ...
Adam NurHakim b. mohd sahbani ..
telah meninggalkan kami semua ..
buad selama-lamanya ..
Ya Allah ,, kau tempatkanlah dia di kalangan orang2 yg baik ..

die baru setahun lapan bulan ..
kesian sgt2 ..
kecik2 da kene luekimia ..
tapi biarlah ..
kami sekeluarga redha dengam pemergian dye ..
mungkin Allah sayangkan die dan taknak tengok die terseksa ..
jadik Allah amik die darpd kami semua ..
die sebenarnye anak sedare kite ..
kite syg sgt kat die ..
lagi2 kite n family selalu jenguk die kat hospital ..
mmg terase lah kesedihannye ..

tapi kami redha ...
Adam ,, cik jiha doakan Adan tenang kt sane ..
amin ya rabbalallamin ..

AL-FATIHAH..

Sunday, 26 February 2012

terukir di bintang - yuna

    Jika engkau minta intan permata tak mungkin ku       
                  mampu                  
Tapi sayangkan ku capai bintang dari langit untukmu
Jika engkau minta satu dunia akan aku coba
Ku hanya mampu jadi milikmu pastikan kau bahagia

Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan... kamu...

Sayangku
Jangan kau persoalkan siapa dihatiku
Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu



klau aq nak buad lagu terukir di hati lah  .....
~hee






Friday, 24 February 2012

ILYSM

hi readers ,, see u again ..
ok , aq nk cite something ,,
as usual lah ,,
lau ad pape an aq akan cite kt blog ..


sekrg aq suke kt someone ,,
hehe ..
not mr .N ..
tp ..
should i call him " mr . right temporary "??
tah la ..
aq takut aq x boleh trime bile dye xde nnti ..
tah camane lah ..
aq suke dye sgt2 ..
sekarg lau x jumpe dye sehari aq rase x lengkap hidup aq 
(ayat nak bajet) hehe .
what should i do ?
ntah lah ..
tpaq serius .. aq memg x tau ap akn jadi bile die xde nnti ..
aq syg sgt2 ...

kenape nie ..
macammne nie ??
ap aq nk buad nie ??

see u soon dear ...

jumpe lg reader .. bye ..

Friday, 3 February 2012

budak baru , cikgu baru , haru biru !


naek skolah hari tu ,, ad budak baru ..
x kesah arr kann ...
mule2 ye la x kesah ...
tp enthlah ..
kelas 3 dahlia dahx macam 2 dahlia yg dulu ..
memg ar masuk form baru mmg klas x same ..
tp aq rase laen ... 
ntahlah .. knp lah agaknye ..
pastubile sorg ckg bersalin ,, masuk 2 org ckg baru ..
dua2 lelaki...
sorg tetap sbb gantikan ckg nina pindah ..
sorg lg ckg ganti ...
ckg ganti tu bolehlah tahan hensem ..
aq rase ckg tu comel je kot ...
tp yg x sedapnye ..
ye la ,, ckg hensem an .. mesti ramai peminat ..
dye ajar kelas aq sivik ..
pastu asal time sivik je ..
dye masuk klas ...
ad beberape org la bdak klas aq ,(semestinye perempuan la ! )
mcm terlebih excited plak ..
weyh ! aq tau la ckg tu hensem ...
tp jgn terkinja2 la dlam klas !
org laen nk blajar tp kw buad bising ...
dah la suara ckg tu x berape nk kuat ..
korg bising ..
korg jgn smpai ezatty sound ...
klau ye pun nk tarik attention ckg tu ..
jgn lah buad bising ..
org laen nk blaja .. kw ??
hesh ..
sudah2 lah ..
nnti ckg tu da kluar korg lupekan jugak an ??
ok ye kwn2 ku ...
kite nk PMR taun nie jgn nk bercinte ..
bak kate ckg rashidah ...
ceraikan lah pakwe korg dggn talak tiga ...
haha ..
papepun cuti nie ad homework buad homewrk ..
jgn ber FB jer ...


huhu ..
klah baii ..
salam ..... 


hihi .. 


*p/s : setelah lame x menaip kt blog aq yg dah bersawang nie ....