Friday, 26 October 2012

annoying , jelak ,

aq nak cakap nie sekadar untuk nasihat , untuk diri sendiri jugak .
aq x tau lah .
aq penat nak jaga hati orang .
orang x tau ke sometimes bile dye dah melebih , dye akan buat kite yg melihat nie sakit hati .
aq dah lali dah .
kadang2 tu rase nak nangis .
aq pendam .
x tunjukkan .. nnti org cakap kita ngada2 , gedik .
xpe aq sabar , cuma aq harap tembok kesabaran aq nie x kan pecah ..
sebab sekarang tembok kesabaran aku nie dah nipis , senipis kulit bawang .
tolonglah , jangan buat orang sakit hati dengan kau .
peringatan nie umtuk diri aq jugak .
mane tau kan kite nie dah buat orang annoy dengan kite ke .
kite x thu , sebab kite x sedar kite dah buat semua tu .
orang kadang2 dye x ckap depan , dye cakap belakang .
sebab tu kadang2 telinga nie tetibe je dengar gossip psal kite ..
lepastu nak jaga hati orang punye pasal x marah pun kt org tu ..
maafkan je lah .
 ye la nak buat ape marah lame2 .. bukan dapat untung pun .
ntah lah . aq buat post nie sebab nak luahkan ape yg aq rase .
sebab sekarang situasi nie mmg berlaku dekat aq .
aq dah rase cam nk pecahkan je tembok kesabaran aq yg dah sedia nipis nie .
tp aq sabar je , makin cube nk tebalkan kesabaran nie .
sape yg x marah bile tibe2 kene marah .
sape x marah bile kite duduk kt tempat tu tibe2 ade org kate kite sibuk je .
sape x marah bile dye minx tolong kite sampai merayu rayu ,
kite minx tolong dye ? x dilayan pun . bg macam2 alsan .
aq nie hampir menangis disebabkan nie je .
mmg aq dah x tahan .
YA ALLAH , berikan lah aq kesabaran , kuatkanlah hatiku  .
semoga aq selalu bersabar ..

cheer up , najiha .
chill , jiha , chill !

ok bye ! :)

Sunday, 21 October 2012

sayang

sayang sape ?
ntah ,, aq pun x tau lah .
aq syg dye tp skrg nie aq sedih pasal dye .
dye tak tau pun aq sayang dye .
yg dye tau aq nie just kawan je .
tu pun kadang bertegur , kdg x bertegur ..
ap lah ..
tp aq ke sepatutnye yg patut tegur dye dulu ?
xkan lh aq nk confess kat dye kan ?
nnti perigi carik timbe plak .
aduii ..
tp kenape lah , dye perlu kecewakan aq ?
walaupun hakikatnye dye tu x tau yg dye kecewakan aq ..
dye tu , dah sayang sorg tu cukuplah .
knp bg harapan kat adek aq ?
aq korbankan perasaan aq demi adik angkat aq .
mase adik aq ckp dye couple ngn rg tu taun lepas , aq dah cam nak nanges ..
tp nak buad cam mane lg ?
dowg dah couple dah .
mase tu aq rase nak nanges semahu-mahunye .
tapi ,chill lah , kumbang bukan sekoq ja ..
berekoq ekoq na ..
haha ,, walaupun mase tu aq jeles tapi aq pendam .
aq x ckp pun kat adik aq tu yg org yg dye tgh couple mase tuh org yg aq suke ..
pendam demi adik tersyang .
berkorban demi adik tersyang .
lepastu bile dowg clash , aq jugak jdik pendengar setia adik aq meluahkan perasaan ..
dye nangis , aq yg tenangkan,
ALLAH je tau perasaan aq mase tu .
dalam diam aq nanges .
tp aq nangis dalam hati je .
dye x tau  sampai skrg dye x tau yg aq suke kt ex pakwe dye ..
si lelaki tu pulak ..
dan2 nak korek cite kat aq pasal ap adik aq cite kat aku psal dye ..
sengih2 tiap hari ..
pandai ko kan ,
tp aq x kesah sbb aq suke dye .
tp lame2 dye x tegur aq langsung ..
xpe aq x kesah ..
aq dpt tgk dye ari2 dalam kelas ..
aq x kesa ..
pastu setelah sekian lame ,
hari tu adik aq IM aq ..
dye kate budak tu bg harapan kt dye ..
ya ALLAH aq nak nanges dah .. tp mmg dah mengalir air mata nie .
sambil bls IM dye aq nanges .
xpe mgkn xde jodoh aq dgn kw ..
klau ade jodoh pun x ke mane .
kan semua tu ALLAH yg tentukan .
kita tunggu je ..
sebab aq masih lah seorang yg bergelar PELAJAR SEKOLAH .
buat ape nk cinte2 nie ?
tapi untuk menyukai seseorang tu x salahkan ?
sebab kita ade hati dan perasaan.
walaubagaimanapun , aq redho je ..
eh , ingat aq masih sekolah . cinta2 nie masih jauh lagi . aq ade cite2 untuk direalisasikan .
aq nak jadik org berjaya satu hari nnti ..
biarlah jodoh tu ALLAH yg tentukan .
lgpun aq masih budak , masih sekolah .
baru umur 15 tahun pun .
untuk dye tu , aq doakan kw bahagia dgn org yg kw sayang tu .
jage dye baik sbb org yg kw syg tu kawan aq ..
kawan baik .

sekian dari aq ..
pasnie nak buat post lg .
bye ..
salam .

Thursday, 18 October 2012

asrama ? SBP ? MRSM ?

asrama ?
x tahu lah . rasa cam nak .
tp mgkn aq dah bersedia nak masuk asrama .
coz aq dah mohon SBP , aq dah mohon MRSM ,
harap2 dapat lah mrsm or sbp tu ..
sekarang kan aq sudah boleh on9 sesuka hati ku ..
maklumlah , PMR dah habis :) ..
kalau x , 2 bulan skali baru bukak ..
berhabuk okeh ! (Perasan )
haha !
btw , now kat skolah tgh bersuka ria ..
SANGAT !
pas pmr asik kene kaunseling ..
haha ..
act , kaunseling pasal asrama lah bagai ..
aduii -,- boring ..
tp td berjaya escape , duduk kat bilik boss ngn ckg shaqila . tolong dye uruskan budak f3 pnye pemulangan
buku teks ..
gile okeyh !
budak2 nie bukannye naik sekelas2 , dye main dtg je , x kire masa .
tapi ramai yg x pulang lg ..
btw skrg nie aq tgh tunggu je lah keputusan pmr aq  ,,
hope result aq cemerlang gemilang lg terbilang ..
mama n ayah pun hrp aq dpt result yg bagus ..
hesh , aq nk story pasal someone ,
tp rase cam , err entahlah ..
kenangan kayh kenangan . kadang2 kenangan manis or pahit tu lah yg membuat aq rase berat hati nak tinggalkan felda .
tp aq nk carik environment baru .
pasal dye nnti aq story , ok ?
dye tu ade lah 3 orang yg aq suke ..
tiga okeyh ! korang ade ?
haha ..
x tau lah , kadang2 aq rase dye tu baik ..
hish ,, stop okey , aq nk cite pasal lain dlm post nie ,
pasal dye nnti aq buat post baru .
okay , kenapa sekarang kat skolah baru org nk bertegur dgn aq ..
aq kadang2 rase yg budak2 tu ingat aq nie sombong sbb klau dowg bebual dgn twin o sesape , aq buad bodo je ..
ye laa , dah korg bebual dgn dye , xkan lah tibe2 aq nk menyampuk ?
nnti kate aq penyibuk pulak ,,
haih lah !
susah ..
but , aq bukan sombong ,, aq nie malu jerr ..
hahaha ..
tp mmg betul aq kat FB , blog je nmpak ganas ..
tp kt luar aq nie pemalu ..
sangat2 ..
hee ,,
x boleh blah kan ?
aq kalau gile pun ngn kawan2 aq je ..
aduii laa .

ehh , dah petang lah..
nk pegi makan ..
belum makan tau dr td ..

amik lah muke aq nieh !



Monday, 15 October 2012

merdeka

haha ,, merdeka sgt lah kan ?
pmr je kot .. konon merdeka cam budak pas SPM je ..
padahal pmr je pun ..
anyway aq rase bersyukur dah habis pmr ..
alhamdullilah ,,
perjuangan kiteorg belajar selama tiga tahun dah habis dicurahkan dalam PMR ,,
rase senang .. bersyukur n tibe2 rase cam lepas dr bebanan tekanan pelajaran ..
tp , untuk tahun nie je lahh koteorg enjoy awal skit ..
tahun depan naik form 4 pun bknnye boleh honeymoon ..
form 4 lg berat tugasan sebagai seorg student ..
ye lah .. tahun depannye nk amik SPM plak ,,
insyaAllah klau dapat keputusan baik aq nak keluar ..
tp x thu lg ..
rase berat gt nk tinggalkan sekolah sekarang .
time aq rase nak kelaur time tu lah kenangan manis , kejadian manis segala yg manis dtg kat aq ..
kencing manis x lah yer ...
ntah lah , rase syg nk tinggalkn kenangan manis kt skolah sekarang ..
rindu pasti menerjah kan bile kite dah berpisah dgn kawan2 ..
lg2 bila membabitkan org yg tersyg ...
cehwahh ,, sape la syg aq ...
tp semangat nk masuk asrama mmg ade dalam diri aq ..
tibe2 teringat pulak mase kelas aq buat video utk hari guru hari tu ..
mmg happening , awesome ..
n kenangan tu membuatkan aq rase rindu klas aq ..
rindu kwn2 walaupun hari2 jumpe kt kelas ..
ye lah nnti bile dah pindah ade ke mcm tu ?
kite x tau kan ?
slah satu sebab aq syg nk pindah sbb aq takut aq x bersedia nk masuk asrama
ntahlah ..


ok bye .. nnti aq smbung cite ..
ade interrupter lah
bye :)