Saturday, 16 November 2013

Jamuan Akhir Tahun 4 Cempaka 2013 :)

Haaa . dah akhir tahun 2013 . cuti sekolah dah mula da deyy !!! yeay . aku memang suke cuti sekolah . tapi aku rasa cuti tahun nie aku macam sedih sikit . hahaha . pelik kan ? cuti sekolah pun nak sedih . haish , mesti lah ade sebabnya aku sedih . hahaha . lupakan dulu kisah sedih tu . aku nak cite pasal jamuan kelas aku . 

4 CEMPAKA 2013 .  yee . itu nama kelas aku . xdelah pelik kan ? nama bunga je pun . okey . back to the story . jamuan nie sebenarnya da plan awal2 dah . dari awal masuk sekolah bulan satu haritu . actually , tecer ida just tanya nak buat jamuan ke ? budak2 nie pun katalah nak . pastu kiteorg buat endah x endah je pasal jamuan nie coz busy dgn HW la bagai  exam lah . cuma ade bincang2 sikit la nak buat kat mana . dah nak akhir tahun dalam bulan 9 sebelum pekse final tu baru bincang btl2. and actually kiteorg buat jamuan kelas DUA kali . yaa . dua kali . 

sebab buat dua kali adalah kerana ------> masa jamuan 1st tu x cukup orang . sorang ahli kelas x pegi sebab dia ada masalah kesihatan . mama dia x bagi pergi plus masa jamuan 1st tu kiteorg bawak 2 cikgu je . Guru kelas kiteorg tecer Ida n tecer Anne . bwak dua org tecer tu je sbb 1st jamuan tu buat kat luar skolah . kiteorg g makan steamboat . yang best tuh . jamuan 1st kiteorg buat 30 oktober 2013 . hari last pekse akhir tahun . petangnye kiteorg g jamuan . naik bas iskandar . hahaha . best gilos g ramai2 ngan kengkawan .

then , da lama sikit pas jamuan first tu . kawan aku Fakhira terfikir nak buat jamuaan kali kedua . kali nie untuk Iffah . ye lah masa jamuan 1st dia xde . lagi satu kali nie jemput semua cikgu yang mengajar kami . jamuan 2nd adalah semalam . 15 november 2013 . so keseluruhannya jamuan semalam berjalan lancar . 

kiteorg pegi jamuan 1st tu pakai baju kelas . 2nd jamuan pun pakai baju kelas . sebenarnye mula2 ragu2 sikit nak pakai bbaju kelas untuk 2nd jamuan nie sebab buat kat sekolah kan . lagipun buat waktu PDP iaitu pagi . tapi dengan izin pengetua a.k.a cikgu ADDMATH . kiteorg boleh pakai bau kelas n buat pada waktu hari sekolah . iaitu dari pagi sampai waktu balik sekolah . lagipun kiteorg buat hari jumaat . balik pukul 12 tengahari kan . sekejap je tu . 

mula2 sebelum buat jamuan nie , kiteorg da terfikir nak buat baju kelas . sebab diorg nak pakai baju kelas masa g jamuan 1st . sebenarnye istilah jamuan 1st n 2nd nie sebab ade 2 jamuan yg dibuat . ye lah masa fikir nak jamuan dekat steamboat tu x terfikir pulak mama iffah x bg pegi . then . timbul idea dar fakhira utk buat jamuan kali kedua utk melengkapkan ahli kelas .

eh tadi cite pasal baju kelas . ok back to the topic . pastu masa nak buat baju kelas tu . kiteorg fikir sapa yg nak g tempah . nak tempah kat sape ? pastu lupe plak pakcik bain ade kedai printing . so tempah lah kat pakcik bain . design kiteorg buat sendiri tapi ada je yg ak kene . design susahlah , pakcik dia x boleh buat lah. macam2 . banyak kali tukar design . pastu pasal kain tshirt plak . nak jersi la . nak itu la nak ini lah . last2 kiteorg design belakang tshirt je . kain kiteorg serahkan kat sweet couple *sangat* tu . Azrina n Bain utk pilih . 

bila dia show design kt FB kiteorg tgk depan kosong . belakang je ada tulisan . hampir2 nak batalkan . tapi sebab dah bayar . kami redho je lah . bile dah dapat kan . sebenarnya xde lah teruk sangat . ok je depan tu kosong . tak buruk pun . pastu boleh plak semua orang cakap cantik . terus rasa x sabar nak pakai . hahahaha . yg budak pompuan nie *termasuk aku sibuk pasal tudung . baju wane hijau tapi kat blakang tulisan wane pink magenta . so budak2 nie pakai tung wane pink . aku pakai satin bawal wane gold . 

so masa jamuan 1st tu pegi ptg sebab mostly kedai steamboat bukak petang kan ? so pegi , makan2 , solat balik . smpai felda balik pkul 8 stgh gitu lah . OH . lupe pulak . acara tangkap gambar mestilah ade kan ? meriah ouhh tangkap gambar . hahaha . utk jamuan 2nd , kiteorg satu kelas bincang sama2 nak buat mcm mana . tapi budak pompuan je yg uruskan . budak lelaki x minat kan mende2 camnie . asalkan bayar , urusan semua dak pompuan buat . kecuali Hanif ketua . tu pun sebab kiteorg tempah nasi  ayam kat mak dia . dah siap urusan makanan dia pun buat derk je ah . Fakhira lah yg agak sibuk uruskan jamuan nie . aku , fild , azrina ,intan , hajar pun sibuk jugak . tolong fakhira . kiteorg berbincang berenam berganding kepala bertungkus lumus untuk jamuan 2nd nie . 

nani tolong mengemas n nabilah pulak mak dia sponsor apam , afiqah pun tolong jugak . ikutkan semua tolong lah . tpi fakhira la palg sibuk . dia ibarat ketua pada kami . khamis petang siapkan itu ini . lengkapkan persiapan . tapi pagi jumaat pun kitorang siapkan lagi . ye la . khamis , petang pulak tu . mana lah sempat nak siap semua kan . nasiblh pagi jumaat tu sempat . 

And lastly . ALHAMDULLILAH . Jamuan Kelas 4 Cempaka 2013 berjalan lancar . dua2 jamuan lancar . walaupun penat nak uruskan majlis nie . semua tu kenangan tahun nie buat kitorang semua . best tau bekerjasam buat semua bende nie . InsyaALLAH , tahun depan jumpe lagi ya kekawan .

aku da rindu korang dah . oh , btw pasal kenapa aku sedih tu . ada ke semalam Dia x dtg sekolah . tak tau ke aku nak jumpa dia for the last time . haish geram betul . tau lah ckg bagi cuti tapi datang lah . tau la f5 boleh x dtg . ye la tgh SPM kan 1 tahun depan igt senang ke nak jumpa hah ? hoiii , semalam aku rasa cam sedih sikit tapi tetap happy masa majlis berjalan . hahahaha . lupekan lah pasal dia tu . ada rezeki dapat jumpe lagi ye tak ? hahahaha. InsyaALLAH kan ? 

okeylah , penat menaip nie . pasnie nak upload gmba plak kat blog nie . 

salam sayang,
NAJIHA ALHAM :)

No comments:

Post a Comment